Varaa aika Ota yhteyttä Varaa aika 08 333 440

Arkisin 8.00-19.30 (pe -16.30)
08 333 440

Varaa aika

Valitse toimipiste

Ole hyvä ja valitse toimipiste johon haluat varata ajan

Sepelvaltimoiden CT- kuvaus (tietokonekerroskuvaus)

Sepelvaltimoiden CT-tutkimus soveltuu ahtauttavan sepelvaltimotaudin poissulkemiseen rintakipupotilailla, joilla taudin ennakkotodennäköisyys on keskisuuri. Oulun Sydänkeskus tekee yhteistyötä Oulun Terveystalon kanssa sepelvaltimoiden CT- kuvauksen tarjoamiseksi potilailleen.

Mikäli Oulun Sydänkeskuksessa kardiologin vastaanotolla päädytään kuvantamaan sepelvaltimot tietokonekerroskuvauksella, tekee sydänlääkäri lähetteen kuvaukseen. Potilas saa ajan ja valmistautumisohjeet Oulun Sydänkeskuksesta, kuvantamistutkimuksessa hän käy Oulun Terveystalolla. Oulun Sydänkeskuksen kardiologi tulkitsee kuvantamisen tulokset ja keskustelee potilaan kanssa jatkohoidosta tulosten perusteella.

Tutkimuksen aikana potilas on selinmakuulla liikkuvalla tutkimuspöydällä. Tutkimus on helppo ja kivuton, kokonaiskesto on noin puoli tuntia. Hoitajalla on jatkuva näkö- ja kuuloyhteys potilaaseen.  Joissain tapauksissa tutkimuksessa käytetään laskimoon annosteltavaa varjoainetta, tämän takia lääkäri määrää edeltävästi joitain laboratoriotutkimuksia. Sydänkeskus tekee laboratoriotutkimusten tarjoamiseksi yhteistyötä Synlabin kanssa.

Kokonaiskustannus potilaalle:

  • Vastaanottokäynti ja sen yhteydessä tehdyt tutkimukset normaalisti hinnaston mukaan
  • Kuvantaminen lausuntoineen 799,00 € (omavastuu Kelakorvauksen jälkeen 720,00 €)
  • Tarvittavat laboratoriotutkimukset Oulun Sydänkeskuksen kautta 38,70 € (omavastuu Kelakorvauksen jälkeen 35,70 €)