Varaa aika Ota yhteyttä Oma Sydänkeskus Varaa aika 08 333 440 Oma Sydänkeskus

Arkisin 8.00-19.30 (pe 16.30)
08 333 440

Varaa aika Oma Sydänkeskus

Valitse toimipiste

Ole hyvä ja valitse toimipiste johon haluat varata ajan

Koronavirus ja saapuminen sydäntutkimuksiin.
Päivitetty 6.9.2021 klo 17.15

Covid -19 ja sydänsairaudet

Sydänterveydestä on erittäin tärkeä huolehtia myös korona- epidemian aikana. Vakavaa sydänsairautta sairastavat kuuluvat koronaviruksen riskiryhmään. Tämän takia on tärkeää, että noudatatte lääkäriltä saamianne ohjeita sydänsairautenne suhteen.

Saapuminen sydäntutkimuksiin

Oulun ja Rovaniemen Sydänkeskuksen kaikille toimipisteille on turvallista tulla. Me kaikki, niin henkilökunta kuin potilaat, voimme vaikuttaa epidemian leviämiseen omalla toiminnallamme. Siksi henkilökuntamme ohjeistaa teitä seuraavista asioista jo aikaa varatessanne.

Jos olette viimeisen kymmenen päivän aikana olleet tekemisissä henkilön kanssa, jolla on todettu koronavirus (Covid-19) tai jos teillä on  vähäisiäkin koronaan sopivia oireita, älkää tulko vastaanotolle. Vastaanotolle ei voi myöskään saapua seuraavan 10 päivän aikana kun on käynyt ulkomailla.

Mikäli epäilette itsellänne tartuntaa teidän kannattaa tehdä oirearvio tästä linkistä ja olla tarvittaessa puhelimitse yhteydessä omaan terveyskeskukseenne.

Epävarmoissa tilanteissa, olkaa puhelimitse yhteydessä Oulun Sydänkeskukseen lisäohjeiden saamiseksi. Varaamme teille mielellämme uuden ajan.

Miten Sydänkeskuksissa on varauduttu ja miten minä voin siinä auttaa?

Noudatamme Sydänkeskuksessa Suomen hallituksen ja THL:n ohjeistusta korona- epidemian hillitsemiseksi. Olemme ryhtyneet muun muassa seuraaviin toimenpiteisiin:

  • Henkilökunta noudattaa normaaliakin tarkempaa käsihygieniaa ja ohjeistamme potilaita samaan. 
  • Kiinnitämme erityistä huomioita normaalia korkeampaan siisteystasoon sekä niin tutkimusvälineiden kuin kosketuspintojen ylimääräiseen desinfiointiin.
  • Suosittelemme potilaille tiloissamme kasvomaskin käyttöä 
  • Koko henkilökuntamme käyttää kasvomaskia ja vahvasti suosittelemme potilaille samaa
  • Omalle ajalleen kannattaa saapua vasta mahdollisimman lähellä omaa aikaa
  • Ettehän ota vastaanottokäynnille mukaan enempää kuin tarvittaessa yhden saattajan

Kiitos avustanne!

Covid-19 rokotteet sydänsairailla ja sydäntutkimusten yhteydessä

Koronarokote ei estä sydäntutkimusten tekemistä. Mikäli rokotteesta seuraa lämpöilyä tai parin päivän kestoista huonompaa vointia, kannattaa erityisesti rasituskokeen tekemistä siirtää muutamalla päivällä, jotta rokotteesta mahdollisesti tulleet oireet ehtivät väistyä.