Varaa aika Ota yhteyttä

Arkisin 8.00-19.30 (pe -16.30)
08 333 440

Varaa aika

Valitse toimipiste

Ole hyvä ja valitse toimipiste johon haluat varata ajan

Kellonajan siirtäminen talviaikaan

 

Suomessa siirryttiin jälleen talviaikaan kelloja siirtämällä lauantain 27. ja sunnuntain 28.10 välisenä yönä. Tämä perinteinen kellojen siirto tapahtui mahdollisesti viimeistä kertaa Suomessa. Alunperin kelloja alettiin siirtämään Saksassa 1916 talouselämän tiukkuuden vuoksi ja siitä tapa levisi muuallekkin Eurooppaan. Suomessakin kokeiltiin kellojen siirtelyä jo 1940-luvulla mutta vakinaistettiin käytäntöön vasta 1981, pikkuisen jälkijunassa muuhun Eurooppaan verrattuna. 

 

Monesti tietotekniikkaan on jo sisällytetty valmiiksi kellonajan siirtely automaattiseksi, eikä sitä tarvitse ihmisen itse huolehtia. Mutta asiahan on aina hyvä tarkistaa, sillä monissa lääketieteellisissä tutkimuslaitteissa automaatiota asian suhteen ei ole. Kellojen on tärkeää olla rekisteröintilaitteissa oikeassa ajassa,että lääkäri tulkitessaan rekisteröintiä voi yhdistää potilaan mahdollisesti kokemat ja kuvailemat oireet todellisiin löydöksiin. 

 

Oulun Sydänkeskuksen Holterointi.fi-etälausuntopalvelussa käyttämät verenpaineen vuorokausiseurantalaitteet ja uniapnean seulontaan tarkoitetut laitteet päivittävät kellonajan automaattisesti tietokoneen kellonaikaan laitetta ohjelmoitaessa potilaalle. Holter-laitteiden kohdalla automaatiota ei ole, eli laitteen kellonaika tulisi päivittää manuaalisesti. Onneksi se ei ole vaikeaa vaan helppoa kuin heinänteko! Ohjeet löytyvät sekä laitteiden mukana tulleesta käyttöohjeesta, holterointi.fi-sivustolta että lyhyesti alla;

 

1) Laita kupillinen hyvää kahvia keittymään itsellesi. Kytke laite tietokoneeseen USB-johdolla.

2) Valitse laite "Oma tietokone" tai "Tietokone" -kansiosta. 

3) Avaa laitteesta kansio nimeltä "Kellon asetukset" ja klikkaa sieltä ainoa sovellus auki. Koneesi kysyy sovelluksen avattuaan englanniksi haluatko synkronoida laitteen kellonajan tietokoneen kellonajan kanssa. Valitse kyllä.

4) Kellonaika on päivitetty! Onneksi olkoon! Nyt pitäisi kahvinkin olla jo keittynyt niin haehan itsellesi kuppi kuumaa!