Varaa aika Ota yhteyttä Varaa aika 08 333 440

Arkisin 8.00-19.30 (pe 16.30)
08 333 440

Varaa aika

Valitse toimipiste

Ole hyvä ja valitse toimipiste johon haluat varata ajan

Koronavirus ja saapuminen sydäntutkimuksiin

Päivitetty 14.4.2020 klo 17.25

Jos olette viimeisen kahden viikon aikana olleet ulkomaanmatkalla, uudellamaalla tai ollut tekemisissä henkilön kanssa, jolla on todettu koronavirus (Covid-19) tai jos teillä on kausi-influenssaan sopiva kuume ja ylähengitystieoireita, älkää tulko vastaanotolle.

Jos olette 70 vuotta tai vanhempi tai kuulutte johonkin riskiryhmään teidän kannattaa ottaa puhelimitse yhteyttä Sydänkeskukseen Oulu 08 333 440 tai Rovaniemi 016 252 880.

Olemme järjestäneet puhelinvastaanoton yli 70-vuotiaille sekä riskiryhmiin kuuluville potilaille. Puhelinvastaanotolla voitte kardiologin kanssa keskustella sydänterveyteenne liittyvistä asioista ja saada tarvittaessa reseptejä. 

Mikäli asiaanne ei voida hoitaa puhelimitse, olemme järjestäneet vastaanottoaikoja riskiryhmiin kuuluville. Tällaisina vastaanottopäivinä vastaanotto on järjestetty niin että odotusaulassa on kerrallaan vain 0-5 henkilöä.

Mikäli epäilette itsellänne tartuntaa teidän kannattaa lukea lisätietoa tästä linkistä ja olla tarvittaessa puhelimitse yhteydessä omaan terveyskeskukseenne.

Vakavaa sydänsairautta sairastavat kuuluvat koronaviruksen riskiryhmään. Tämän takia on tärkeää, että noudatatte lääkäriltä saamianne ohjeita sydänsairautenne suhteen ja otatte teille määrätyt lääkkeet ohjeen mukaan.

Noudatamme Sydänkeskuksessa THL:n ohjeistusta. Olemme ryhtyneet muun muassa seuraaviin toimenpiteisiin:

  •  Epidemian aikana työskentelemme kahdessa erillisessä työvuorossa. Vuorojen vaihtuessa olemme poikkeuksellisesti suljettuna klo 13.00-14.30 välisenä aikana.
  • Vastaanotto on järjestelty niin että odotusaulassa henkilömäärä pyritään pitämään alle kymmenessä henkilössä, riskiryhmiin kuuluvien vastaanottopäivinä alle viidessä henkilössä.
  • Sekä henkilökuntaa että potilaita ohjeistetaan normaalia tarkempaan käsihygieniaan.
  • Ulkomailta tai uudeltamaalta saapuvat, sairaat tai koronavirukseen sairastuneen kanssa tekemisissä olleet potilaat, voivat saapua vastaanotolle vasta karanteeniajan (14 vrk) jälkeen. Kiireelliset potilaat arvioidaan tämän osalta tapauskohtaisesti.
  • Kiinnitämme erityistä huomioita normaalia korkeampaan siisteystasoon sekä niin tutkimusvälineiden kuin kosketuspintojen ylimääräiseen desinfiointiin.

Ettehän ota vastaanottokäynnille mukaan enempää kuin tarvittaessa yhden saattajan.